Slide VANAF €34 / MND Vergelijk alle internet abonnementen
Overzicht van internet aanbiedingen
Vergelijken, overstappen en besparen
Altijd de goedkoopste abonnementen
4.6 uit 5 op basis van 124 reviews ALLES IN 1 Trustpilot internet

Alles in 1 pakket

Er ontstaat nog wel is onduidelijkheid over wat een alles-in-1 pakket precies inhoudt. Veel aanbieders gebruiken deze term te pas en te onpas waardoor verwarring ontstaat. Oorspronkelijk bevat een alles-in-1 pakket een tv-aansluiting, internet-aansluiting en een vaste telefoonlijn. Dit allemaal bij 1 aanbieder. Tegenwoordig zie je dat een vaste telefoonlijn haast niet meer benodigd is omdat vrijwel iedereen een mobiele telefoon heeft. Het is dan logisch dat veel aanbieders van een alles-in-1 pakket de vaste telefoonlijn uit het alles-in-1-pakket halen waardoor alleen de tv- en internetaansluiting over blijft. Uiteraard kun je bij een aantal aanbieders nog steeds een vaste telefoonlijn krijgen als daar behoefte aan is. In dit artikel wordt er meer informatie gegeven over de keuzes die je kunt maken binnen dit pakket en waar je op moet letten.

Het meest gekozen pakket

Veel huishoudens kiezen ervoor om een alles-in-1 pakket af te nemen. Het grote voordeel hiervan is dat – zoals de naam al zegt – tv, internet en vaste telefonie (afhankelijk van aanbieder) krijgt voor een vaste prijs per maand bij 1 aanbieder. Veel mensen vinden het fijn dat ze 1 aanspreekpunt hebben en daardoor ook 1 factuur krijgen zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Er zijn verschillende aanbieders op de markt waaruit je een keuze kunt maken. Voordat je gaat vergelijken is het goed om voor jezelf te bepalen wat je precies nodig hebt. Kijk je veel series, sportwedstrijden en/of wil je meer zenders? Kijk dan naar een aanbieder die dit standaard in het pakket heeft. Ziggo heeft bijvoorbeeld een HBO pakket met veel extra zenders. Dit is exclusief verkrijgbaar bij Ziggo en bijvoorbeeld niet verkrijgbaar bij KPN.

Naast het zenderaanbod is het ook goed om te kijken naar de internetsnelheid die benodigd is. Ben je vaak thuis en/of gebruik je vaak het internet waarbij veel data verzonden moet worden – bijvoorbeeld bij het streamen van Netflix op verschillende devices – dan is een sneller internet abonnement aan te raden. Is dit niet het geval dan kun je prima met een wat goedkoper internet abonnement uit de voeten.

Wat betreft de vaste telefoonlijn zul je voor jezelf een afweging moeten maken of dit noodzakelijk is. Zoals eerder aangeven zie je steeds vaker dat aanbieders vaste telefonie er standaard niet meer bij rekenen omdat steeds minder huishoudens hiervoor kiezen.

Alles-in-1 vergelijken

Wanneer je voor jezelf goed in kaart hebt gebracht wat je precies nodig hebt, kun je beginnen met vergelijken. Over het algemeen is de internetverbinding het belangrijkst dus het is goed om op basis hiervan verschillende internetproviders met elkaar te vergelijken. Vervolgens kun je kijken naar het standaard zenderaanbod en welke uitbreidingen er mogelijk zijn. En als laatste kun je bekijken of je een vaste telefoonlijn nodig hebt.

Regelmatig adverteren alles-in-een aanbieders met kortingen of gratis uitbreidingen. Dit kan heel aantrekkelijk zijn maar het is goed om te beseffen dat je voornamelijk je maandelijkse kosten moet afwegen of je het wilt betalen in plaats van af te gaan op acties en aanbiedingen.

internet_abonnementen_providers